Premierul grec Georges Papandreou a exclus marti posibilitatea ca Grecia sa-si vanda patrimoniul funciar si imobiliar pentru a rezolva problema datoriilor, pe fondul controverselor declansate in tara de anuntul unui program masiv de privatizari, in valoare de 50 de miliarde de euro, relateaza AFP.

"Grecia nu-si va vinde pamantul", a afirmat Papandreou, in cadrul unei reuniuni dedicate educatiei.

Pentru a relansa economia si a plati datoria nationala, care va ajunge la 150% din PIB pana in 2013, vorbim de exploatarea patrimoniului public (...) dar nu trebuie confundata exploatarea cu vanzarea", a subliniat el.

El a anuntat ca guvernul va elabora un proiect de lege care va conditiona orice cesiune a fondului public de votul parlamentului grec.

Reprezentantii Zonei Euro si ai Fondului Monetar International, principalii creditori ai tarii, au anuntat vineri lansarea unui program masiv de privatizari, in valoare de 50 de miliarde de euro, pana in 2015.

Acuzat de "lichidarea tarii" de opozitie, guvernul a ripostat acuzand acesti experti ca si-au depasit rolul, dar a confirmat obiectivul acestor privatizari, fara a mentiona insa ce bunuri publice sunt avute in vedere.

Presa greceasca arata marti ca Papandreou estimase in trecut valoarea patrimoniului de stat la circa 270 miliarde de euro, in conditiile in care datoria va depasi in 2013 300 de miliarde de euro.