Divizia militara aeriana a SUA a blocat accesul angajatilor care lucreaza pe computer la pagini de internet care contin informatii despre scandalul WikiLeaks.

Oficialii Air Force citati de presa internationala au spus, marti, ca personalul are interdictie de a vizualiza site-uri precum cel al publicatiei The New York Times si al altor 25 de organizatii media si bloguri care posteaza documente secrete ale corespondentei diplomatice americane.

Astfel, angajatii care lucreaza pe computer nu mai pot vedea, intre altele, paginile publicatiilor britanice The Times, The Guardian, a germanului Der Spiegel, a ziarului spaniol El Pais si a celui francez Le Monde, scrie The New York Times.

Cand sunt accesate aceste adrese, pe ecran apare scris: "Access Denied: Internet usage is logged and monitored", potrivit unui oficial Air Force.

Contravenientii suntavertizaticavor fi pedepsiti in cazul incareincearcasa vizualizeze materiale clasificatede lasite-uriWebneautorizate.

Wikileaks a publicat incepand din luna noiembrie peste 250.000 de documente confidentiale din corespondenta diplomatica americana stanind un imens scandal la nivel mondial. Site-ul a publicat anterior sute de mii de documente militare de la razboaiele din Irak si Afganistan.

Bradley Manning, specialist IT in cadrul Departamentului Apararii, este acuzat de guvernul american ca ar fi furnizat informatii secrete site-ului WikiLeaks.

Manning asteapta in prezent sa fie judecat pentru descarcarea ilegala de materiale clasificate si furnizarea catre WikiLeaks de imagini ale unui atac de elicopter 2007, in Irak.