O femeie care anul trecut a fost muscata de caini vagabonzi in Sofia a dat in judecata autoritatile locale, reusind sa castige procesul la Tribunalul Administrativ din capitala bulgara, transmite Novinite. Municipalitatea va trebui sa-i plateasca femeii de 76 de ani despagubiri in valoare de 5.000 de leva (2.500 de euro).

Potrivit informatiilor, femeia a fost atacata de patru caini intr-o dimineata din vara trecuta, in timp ce parasea casa unei prietene din cartierul Slavia. Ea a fost muscata de animale si a suferit rani grave pe tot corpul, fiind salvata in ultimul moment de vecini.

Tribunalul a decis marti ca Primaria din Sofia sa-i plateasca femeii despagubiri in valoare de 2500 de euro. "Pentru un observator din afara, suma poate fi considerata mica, insa ea este o victorie legala importanta in Bulgaria", scrie Novinite.

Agentia bulgara precizeaza ca, dupa incidentul de anul trecut, compania angajata de Primarie sa se ocupe de cainii fara stapan a indepartat toate animalele din zona. Insa procesul si plangerile repetate ale locuitorilor din Sofia nu au reusit sa rezolve problema cainilor vagabonzi, care continua sa traiasca pe strazile din Slavia si din alte cartiere ale Sofiei.