Un atentator sinucigas si trei barbati inarmati au atacat, marti dimineata, Parlamentul Ceceniei, incidentul soldandu-se cu moartea a patru persoane si a celor patru atacatori, anunta AFP. Alti 13 oameni au fost raniti. Un kamikaze a detonat o bomba chiar la intrarea in cladirea Parlamentului din Groznai, iar cei rebelii inarmati s-au angajat intr-o confruntare cu garzile care pazeau cladirea Legislativului.

Forte de ordine, la locul ataculuiFoto: Reuters

UPDATE (ora 9:57): Toti militantii care au atacat cladirea Parlamentului cecen au fost ucisi de fortele de ordine, anunta AFP, citand Interfax.

UPDATE (ora 10:18):3 membri ai serviciului de paza de la Parlamentul cecen si un civil au fost ucisi in atacul de marti dimineata, potrivit bilantului oficial citat de AFP.

In urma incidentului de marti dimineata, cladirea Parlamentului din Groznai si zona in care se afla aceasta au fost evacuate, iar la aceasta ora este in plina desfasurare o operatiune speciala condusa de liderul cecen Ramzan Kadyrov.

Niciun deputat sau oficial cecen aflat in cladirea Parlamentului la ora la care a avut loc agresiunea nu a fost ranit.

Un kamikaze a detonat o bomba chiar la intrarea in cladirea Parlamentului din Groznai, iar rebelii inarmati s-au angajat intr-o confruntare cu garzile care pazeau cladirea Legislativului. Inainte de a fi omorati, atacatorii luasera cativa ostatici.