Un important economist al gigantului rus Gazprom a fost descoperit mort la Moscova, a anuntat compania, preluata de AFP. Potrivit informatiilor, Serghei Klyuka s-a impuscat cu un pistol primit de la premierul kazah.

Intr-un comunicat difuzat de agentiile de stiri din Rusia, Gazprom precizeaza ca Klyuka, economist senior in Departamentul financiar-economic, a fost gasit mort in noaptea de sambata spre duminica.

"Cauza mortii sale este investigata in prezent de catre serviciile de securitate", a anuntat Gazprom, adaugand ca Klyuka "nu era un manager de varf in cadrul companiei".

Agentia Interfax a citat o sursa din politie care a spus ca alarma a fost declansata de sotia lui Klyuka, dupa ce economistul a plecat de acasa sambata dimineata si nu s-a mai intors.

Cadavrul sau a fost descoperit in timpul noptii. Klyuka era prabusit peste volanul masinii sale, aflata intr-un garaj subteran din capitala Federatiei Ruse. Pistolul se afla langa el.

"Cauza sinuciderii suspecte este anchetata in acest moment. Nu exista un bilet de adio", a declarat sursa din politie.

Potrivit acesteia, arma gasita langa cadavru a fost un pistol CZ-75, produs in Cehia, pe care economistul il primise in dar de la premierul din Kazahstan.

Site-ul Lifenews.ru a precizat ca economistul, care avea 36 de ani, s-a impuscat in cap.