Mai multi copii din India au fost vineri aruncati de la inaltime de preotii unor temple din Jalna, intr-un ritual despre care se crede ca le va intari sanatatea si rezistenta, transmite sifynews.com. Ritualul dureaza de sute de ani. In ultima perioada insa, inaltimea de la care au fost aruncati copiii a fost redusa treptat, de la 12 metri pana la 1,5 metri.

Ritualul dureaza de secoleFoto: Captura CBS

Ritualul se desfasoara anual la templele din statul Maharashtra. Preotii obisnuiau sa-i arunce pe copii de la o inaltime de peste 12 metri, potrivit unei traditii care spune ca micutii isi vor intari sanatatea fizica si vitalitatea.

Traditia dureaza de cateva secole. Vineri, sute de credinciosi au luat parte la ritualul din Jalna, in timpul Navratri, un important festival hindus. Preotii i-au aruncat pe copii de la o inaltime de 1,5 metri, micutii aterizand pe o panza tinuta de credinciosi.

"Traditia aruncatului copiilor este veche de 500 de ani. Aceasta este credinta oamenilor, nu o superstitie. Nu am pus capat traditiei deoarece nu putem rani sentimentele credinciosilor", a declarat preotul Dwarkanath Waghmare.

El a adaugat ca "nu putem opri acest obicei, insa am scazut inaltimea" de la care sunt aruncati copiii.

In mod obisnuit, copiii care iau parte la ritual au varste cuprinse intre doua luni si patru ani.