Procurorii italieni au acuzat casa de moda Dolce & Gabbana de nedeclararea unor venituri de circa 840 de milioane de euro, relateaza sambata presa italiana, citata de AFP. Dolce & Gabbana a fost infiintata in 1985, avand peste 3.000 de angajati in intreaga lume.

Domenico Dolce si Stefano GabbanaFoto: Agerpres

Anchetatorii au finalizat ancheta impotriva fondatorilor companiei, Domenico Dolce si Stefano Gabbana, precum si a altor cinci persoane, insa nu au prezentat deocamdata acuzatii oficiale, scrie sambata Il Sole 24 Ore, preluand declaratii ale procurorilor din Milano.

Anchetatorii sustin ca Dolce & Gabbana au creat o companie in Luxemburg in 2004 si 2005, care a preluat controlul asupra marcilor grupului, evitand in acest mod taxele italiene. Compania cu sediul in Luxemburg, Gado, era de fapt condusa din Italia.

Il Messaggero precizeaza ca valoarea taxelor neachitate se ridica la circa 420 de milioane de euro.

AFP precizeaza ca Italia a declansat in ultima perioada o campanie agresiva impotriva evaziunii fiscale, intr-o incercare de a creste veniturile bugetare, in contextul crizei economice.

Dolce & Gabbana a fost infiintata in 1985, avand peste 3.000 de angajati in intreaga lume. In 2009, compania avea 116 magazine si 17 fabrici de productie.