​Iranul a arestat doi germani care "il intervievasera" pe fiul lui Sakineh Mohammadi-Ashtiani, o femeie condamnata la moarte prin lapidare, a anuntat luni procurorul Gholam Hossein Mohseni Ejeie, transmite AFP. Ashtiani, in varsta de 43 de ani, a fost condamnata la moarte si isi asteapta executarea sentintei in Tabriz dupa ce "a marturisit" ca a comis adulter si ca a fost implicata intr-o crima.

"Ancheta preliminara indica faptul ca cele doua persoane au intrat in tara ca turisti" si i-au pus "unele intrebari" fiului lui Mohammadi-Ashtiani.

Procurorul a afirmat, citat de agentia ISNA, ca "acesti doi cetateni straini sunt acum in detentie".

O organizatie pentru apararea drepturilor omului a anuntat luni ca doi ziaristi germani au fost arestati in Iran impreuna cu fiul lui Mohammadi-Ashtiani, Sajjad, si avocatul femeii.

Ashtiani, condamnata la moarte prin lapidare

Sakineh Mohammadi Ashtiani, in varsta de 43 de ani, a fost condamnata la moarte si isi asteapta executarea sentintei in Tabriz dupa ce "a marturisit" ca a comis adulter si ca a fost implicata intr-o crima. Avocatul femeii a declarat ca procesul la care a fost supusa Ashtiani a fost unul injust, iar condamnarea falsa. Numeroase guverne din intreaga lume si organizatii pentru apararea drepturilor omului au condamnat sentinta impusa de judecatorii iranieni.

Ulterior, ministerul de externe de la Teheran a anuntat ca autoritatile iraniene au suspendat pedeapsa cu moartea prin lapidare a femeii inchise pentru adulter.

"Verdictul referitor la legaturile extramaritale a fost stopat si este reanalizat," a declarat ministrul de externe pentru televiziunea iraniana Press TV.

Potrivit ministrului, acuzatia de participare la crima este "investigata, pentru ca un verdict final sa fie emis."