Un american a aparut gol in fata presedintelui Barack Obama in timpul unui miting electoral desfasurat duminica, in Philadelphia, el calificandu-se astfel pentru recompensa de un milion de dolari oferita de omul de afaceri britanic Alki David, transmite The Weekly Standard. In august, David a anuntat ca ii va oferi 1 milion de dolari primei persoane care reuseste sa apara nud in fata liderului de la Casa Alba.

Gol pentru un milion de dolariFoto: Agerpres

Potrivit publicatiei americane, barbatul care a aparut gol in fata lui Obama are 24 de ani si se numeste Juan James Rodriguez. El a fost ajutat de doi angajati ai paginii electronice battlecam.com, care apartine miliardarului britanic.

Glen Zolar si Joey “Boots” Bassolino au confirmat pentru The Weekly Standard ca Rodriguez a indeplinit cerintele lui David, purtand pe piept chiar si numele site-ului battlecam.com. Cel care aparea gol in fata lui Obama trebuia sa fie in apropierea presedintelui, sa fie complet gol si sa strige de sase ori numele site-ului battlecam.com.

De altfel, Alki David a declarat ca "atunci cand voi vedea inregistrarea video si se va confirma (n.red. ca Rodriguez a aparut nud in fata lui Obama), nu voi trimite un cec, ci voi trimite bani lichizi".

Glen Zolar si Joey “Boots” Bassolino au declarat ca au filmat incidentul de duminica insa nu au dat inca publicitatii inregistrarea video.

In acest moment, Juan James Rodriguez se afla in arestul politiei din Philadelphia.

Alki a anuntat in august ca ii va oferi 1 milion de dolari primei persoane care reuseste sa apara nud in fata lui Barack Obama. El a facut aceasta promisiune in cadrul unei campanii de promovare a site-ului battlecam.com, care ofera oamenilor sute de mii de lire daca fac diverse acte nebunesti, pe care le filmeaza si le incarca ulterior pe internet.

Initial, antreprenorul a oferit 100.000 de dolari celui care reusea sa apara gol in fata presedintelui american, insa ulterior David a ridicat miza dramatic, oferind 1 milion de dolari, dupa ce i s-a spus ca premiul initial nu este suficient pentru ceva atat de provocator.

Miliardarul anuntase ca a fost contactat de sute de aplicanti.