Charlie, cimpanzeul fumator, unul dintre cele mai cunoscute animale din lume, a murit marti, din cauza batranetii, a anuntat un purtator de cuvant al gradinii zoologice din Africa de Sud, transmite MSNBC. Qondile Khedama a afirmat ca cimpanzeul, care era gazduit la Zoo Bloemfontein, a avut 52 de ani.

Cimpanzeul CharlieFoto: Agerpres

Khadema a declarat ca oficialii gradinii zoologice au observat in urma cu cinci ani ca vizitatorii ii aruncau tigari cimpanzeului, iar aceasta imita gesturile fumatorilor. Angajatii gradinii zoologice au incercat sa-i impedice pe turisti sa incurajeze viciul lui Charlie, confiscand o parte din tigarile aruncate de vizitatori.

Presa din intreaga lume a realizat materiale despre Charlie, iar vizitatorii se inghesuiau sa vada cimpanzeul fumator.

MSNBC precizeaza ca, in ultima perioada, Charlie renuntase aproape complet la obiceiul sau, mai ales dupa ce conducerea gradinii zoologice din Bloemfontein a interzis vizitatorilor sa mai ofere tigari cimpanzeului.

Qondile Khedama a declarat ca Charlie va fi impaiat, urmand sa fie expus impreuna cu alte animale impaiate, foarte populare printre vizitatori.

MSNBC aminteste un studiu realizat de Harvard University in 2007, potrivit caruia durata de viata a cimpanzeilor in salbaticie este de circa 15 ani, in timp ce numai 7% dintre ei depasesc varsta de 40 de ani.