Peste 1.200 de angajati ai NASA vor fi disponibilizati vineri, in ciuda faptului ca legiuitorii de la Washington au aprobat cu doua zile inainte un buget in valoare de 19 miliarde de dolari pentru Agentia spatiala americana, transmite CNN. Administratorul adjunct al NASA, Lori Garver, a afirmat joi ca nu crede ca bugetul aprobat de Congres va putea influenta in vreun fel concedierile planificate.

De altfel, joi a fost ultima zi in care angajatii concediati s-au prezentat la locurile de munca.

CNN precizeaza ca multi dintre cei concediati lucrau la programul legat de navetele spatiale inca de la inceputul anilor '80.

Miercuri, Camera Reprezentantilor de la Washington a aprobat NASA Reauthorization Act, dand Agentiei spatiale americane unda verde pentru a implementa strategia

spatiala anuntata de presedintele Barack Obama. Senatorii americani au aprobat deja acest document.

Liderul de la Casa Alba urmeaza sa semneze documentul in urmatoarele zile.

Suma exacta de bani ce va fi primita de fiecare program al NASA urmeaza sa fie decisa de Congres, insa nu inainte de alegerile din noiembrie.

Documentul autorizeaza lansarea unei navete spatiale suplimentare, extinde pana in iunie 2011 data de retragere a asa-numitului "shuttle program" si prelungeste durata de viata a Statiei Spatiale Internationale pana in 2020.

CNN scrie ca, atunci cand acest program se va termina, mai mult de 9.000 de persoane vor fi disponibilizate.