​Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad intentioneaza sa arunce o piatra spre Israel, pentru a-si demonstra ura fata de statul evreu, transmite Jerusalem Post, citand publicatia Al-Quds al Arabi. Liderul de la Teheran vrea sa faca acest lucru din apropierea granitei libaneze, unde va tine un discurs pentru a marca razboiul dintre Israel si Hezbollah, din 2006.

Mahmoud AhmadinejadFoto: Agerpres

La 13 octombrie, Ahmadinejad se va intalni cu presedintele libanez Michel Suleiman si cu alti oficiali de la Beirut. In timpul vizitei sale de doua zile in Liban, liderul iranian va lua parte la o serie de evenimente desfasurate la granita cu Israelul, inclusiv inaugurarea unei gradini in sudul Libanului. In timpul acestei ceremonii, el intentioneaza sa arunce o piatra spre Israel, pentru a-si demonstra ura fata de statul evreu.

Un alt eveniment la care va lua parte Ahmadinejad va fi deschiderea unui centru iranian in localitatea Maron A-Ras, locul unor confruntari violente in razboiul din 2006.

De asemenea, Ahmadinejad va tine un discurs la Bint-Jbil, locul altei confruntari in urma cu patru ani, in care va vorbi despre conflictul dintre Israel si palestinieni si negocierile de pace care se desfasoara in prezent.

Al-Quds al Arabi a relatat ca, in timpul vizitei in Liban, securitatea presedintelui iranian va fi asigurata de membri Hebozllah.