O inregistrare video care prezinta doua invatatoare lovind violent copiii a starnit un val de indignare in Siria, determinand inclusiv constituirea unui grup pe Facebook intitulat "Ajutati-ne sa le gasim pe femeile care ne-au torturat copiii", relateaza France 24.

Ministerul Educatiei a anuntat vineri ca a reusit sa le identifice pe cele doua femei si institutia in care s-au petrecut evenimentele: este vorba de scoala din satul "Essafira", in departamentul Alep.

Imaginile arata cum cele doua invatatoare lovesc copiii cu rigla peste maini si peste picioare. Una dintre ele le cere chiar celorlalti elevi sa o ajute sa tina una dintre victime.

Atentie! Imagini socante!

"Cele doua invatatoare se lasa filmate pentru ca li se pare un lucru normal"

Bassam Alkadi este directorul Observatorului femeilor siriene, un organism de lupta impotriva violentelor impotriva femeilor si a copiilor din Siria.

"Aceste imagini demonstreaza violenta care se practica impotriva copiilor nostri zi de zi. Profesorii si directorii nu cred intr-o educatie fara violenta. Desigur, ce vedem in acest video este o situatie exceptionala. Este foarte violent. Dar in viata cotidiana exista insulte, lovituri peste cap, cu rigla peste maini, sau copii obligati sa stea in picioare ore intregi", spune Bassam Alkadi.

"Aceste violente nu socheaza pe nimeni. In imagini, vedem ca cele doua profesoare se lasa filmate pentru ca, pentru ele, este un lucru normal. Nu o fac ascuns".

Bassam Alkadi adauga ca parintii renunta sa reclame violentele, de teama de a nu atrage noi pedepse asupra copiilor lor.