Plicuri suspecte, ce contineau un praf alb, au fost trimise marti ambasadelor americana, spaniola si suedeza din Tel Aviv, a anuntat politia israeliana, citata de AFP. Autoritatile au precizat ca nicio persoana nu a fost ranita dupa intrarea in contact cu substanta necunoscuta.

Purtatorul de cuvant al politiei israeliene, Micky Rosenfeld, a declarat ca cele trei plicuri au fost deschise de angajati ai ambasadelor, care au descoperit praful de culoare alba.

Oficialul israelian a afirmat ca politia investigheaza incidentul si ca urmeaza sa determine despre ce substanta este vorba. Rosenfeld a adaugat ca, dupa toate informatiile, nicio persoana care a venit in contactul cu praful nu pare sa fi fost ranita.

Fiecare plic includea si o scrisoare, insa Rosenfeld nu a oferit detalii despre continutul mesajelor sau cine s-ar putea afla in spatele incidentului.

Un purtator de cuvant al misiunii diplomatice americane, Kurt Hoyer, a afirmat ca "a fost descoperit un plic suspect, iar personalul nostru de securitate lucreaza impreuna cu politia locala pentru a vedea despre ce e vorba".​