Peronalul aeroportului international Ben Gurion din Tev Aviv din Israel a inceput, luni, o greva pe termen nelimitat, care a afectat numeroase zboruri, a declarat un purtator de cuvant al aeroportului, citat de AFP. Actiunea de protest a perturbat si unele zboruri ce trebuiau sa ajunga la Bucuresti sau sa plece din capitala Romaniei spre Israel.

Greva la Tev AvivFoto: Reuters

"Plecarile avioanelor sunt supendate pana la noi ordine. Avioanele vor putea sa aterizeze, insa personalul de la sol nu se va ocupa de ele", a declarat oficialul de la aeroportul israelian, adaugand ca acest lucru "creeaza probleme majore in traficul aerian".

Oficialii au precizat ca nimeni nu se ocupa de bagajele pasagerilor, ceea ce a starnit furia mai multor grupuri de evrei ultraortodocsi. Acestia au declansat proteste spontane, cerand returnarea bagajelor.

Potrivit AFP, angajatii aeroportului solicita garantii ca fondurile de pensii nu vor fi utilizate in alte scopuri. "Am emis mai multe avertizari inainte de inceputul acestei greve", a declarat un reprezentant al sindicalistilor, Avi Nissan Cohen.

Reuters scrie ca miscare grevista a angajatilor Autoritatii Aeroportuare a intervenit intr-una din cele mai aglomerate zile de vacanta din Israel.

Actiunea de protest a sindicalistilor de la aeroportul din Tel Aviv a afectat si cateva zboruri dintre Romania si Israel. Astfel, o cursa Romavia ce trebuia sa plece spre Bucuresti (sosire la ora 12) a fost anulata. De asemenea, a fost anulata si cursa Romavia programata sa plece la ora 02:30 de pe Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti spre Tel Aviv. O alta cursa Romavia si una ElAl au aterizat la Otopeni venind de la Ben Gurion, in timp ce zborurile ElAl si Tarom spre Tel Aviv au decolat din Bucuresti la timp.

Biroul de informatii al Aeroportului International Henri Coanda nu a primit pana in prezent vreo instiintare de la colegii din Tel Aviv privind anularea unor zboruri in perioada urmatoare.

Vezi pe site-ul aeroportului Henri Coanda ce zboruri sunt afectate.