Cinci salariati ai France Telecom s-au sinucis in ultimele 15 zile, ridicand astfel la 23 numarul angajatilor din acest grup care s-au sinucis de la inceputul anului, anunta sindicatele. Conducerea companiei a confirmat pentru agentia AFP aceste decese.

"Cu consternare si cu o mare tristete am aflat de sinuciderea mai multor salariati ai grupului", a afirmat un purtator de cuvant. El a precizat ca angajatii nu se cunosteau intre ei si aveau meserii diferite.

Potrivit CFE-CGC-Unsa, doi salariati erau din regiunea Rennes, unul din Nord, unul din regiunea Toulouse si un altul din cea pariziana. Patru dintre ei munceau direct pentru France Telecom iar cel de-al cincilea pentru Equant, o filiala controlata in proportie de 100% de France Telecom.

"Pana in acest moment nicio corelatie nu a fost stabilita intre aceste drame. Vom efectua o ancheta amanuntita a situatiei profesionale a fiecarui salariat in parte", a adaugat purtatorul de cuvant al companiei. Niciunul dintre ei nu s-a sinucis la locul de munca dar unul dintre ei s-a aruncat de pe un pod situat in apropierea sediului, dupa ce a plecat de la locul de munca, a precizat CFE-CGC-Unsa.

Incepand cu ianuarie 2010, 23 de salariati ai grupului s-au sinucis. France Telecom a fost in centrul unui scandal declansat de o serie de sinucideri la finele anului 2009, care au relevat o grava criza sociala in interiorul grupului. In total, conducerea si sindicatele au numarat 35 de sinucideri, unele dintre ele la locul de munca, in intervalul 2008 - 2009. Aceasta criza, foarte mediatizata, a obligat societatea sa deschida negocieri legate de nivelul de stres la care sunt supusi angajatii.