Un aparat Boeing 777al companiei British Airways, avand la bord 87 de pasageri, a reusit sa evite in ultimul moment un dezastru dupa ce a decolat de pe o pista mult prea scurta pentru acest tip de aeronava, transmite YahooNews, citand un raport al autoritatilor aviatice. Incidentul a avut loc anul trecut in luna septembrie, cand avionul a decolat de pe aeroportul din insula caraibeana St Kitts.

Echipajul avionului a ales gresit locul de intrare pe pista, avand spatiu de manevra de doar 1.200 de metri, cu 695 de metri mai scurt decat pentru o decolare normala.

Copilotul si-a dat seama de eroare dupa ce a observat iarba sub botul avionului, imediat dupa ce aparatul s-a desprins de la pamant, a indicat ancheta oficiala, care a precizat ca "in acel moment, el a inteles ca ceva nu este in regula si si-a dat seama ca, desi aparatul era deja in aer, sfarsitul pistei era mult mai aproape decat in mod normal".

Un inginer angajat al British Airways, aflat la bordul avionului ce se indrepta spre Antigua, si-a dat seama de greseala facuta de piloti si s-a ridicat sa le spuna, insa a fost nevoit sa se intoarca la locul sau din cauza ca aparatul efectua deja manevrele de decolare. In plus, raportul a descoperit faptul ca turnul de control din St Kitts nu a informat echipajul avionului despre eroarea comisa.

Oficialii britanici au descris incidentul ca "serios" si au recomandat companiei BA sa revizuiasca procedurile de decolare si de inspectare a pistelor.