Mii de vehicule erau blocate luni pe o autostrada din China, intr-un ambuteiaj ce se intinde pe o distanta de peste 100 de kilometri si care dureaza de noua zile, informeaza AFP.

Traficul pe Autostrada Beijing-Tibet a incetinit simtitor incepand cu 14 august, din cauza unui blocaj provocat de camioanele de transport in drumul spre capitala chineza, acesta fiind ulterior ingreunat de lucrarile de intretinere ce au inceput cinci zile mai tarziu, relateaza ziarul de stat Global Times.

Coloana de tiruri si autoturisme s-a intins astfel, in ultimele noua zile, pe mai mult de 100 de kilometri. Potrivit publicatiei chineze, autoritatile se asteapta ca ambuteiajul sa dureze pana la mijlocul lunii septembrie, cand vor fi finalizate lucrarile de infrastructura.

Nu este primul ambuteiaj de acest gen pe respectiva autostrada, in iunie si iulie traficul fiind redus la viteza melcului pentru aproape o luna, tot din cauza lucrarilor de reparatii la carosabil, necesare din cauza denivelarilor create de vehiculele de mare tonaj.

Autostrada Beijing-Tibet este o artera majora pentru automarfarele care transporta carbuni, produse agricole si alte bunuri din si catre capitala chineza.