Un somer din West Hollywood, disperat ca nu-si gaseste loc de munca de noua luni, a postat un anunt online in care ofera 3.000 de dolari persoanei care-i va gasi o slujba in domeniul sau, transmite ABCNews. Desi a trecut o saptamana de la postarea anuntului, Cyrus Emadi nu a primit nicio oferta.

Emadi a postat anuntul pe Craig's List, un site de anunturi popular in SUA. Anuntul sau a aparut pe paginile de internet ale Craig's List din Los Angeles, San Francisco si San Diego.

"Am primit mult feedback dar fara nicio oferta clara. Cineva mi-a spus despre o pozitie in industria energetica, in Antarctica. Sunt deschis la varianta de a ma muta, dar nu la capatul lumii", a declarat Emadi, care a fost concediat din functia de controlor financiar la o companie de telecomunicatii din San Diego.

Barbatul sustine ca initiativa sa nu este diferita de cea a unei companii de angajare care ofera locuri de munca in schimbul unei taxe. Emadi a spus ca ideea i-a venit dupa ce companiile de recrutare i-au cerut o taxa de 5.000 de dolari pentru a-i gasi un loc de munca.

Potrivit ABC, piata muncii din Statele Unite isi continua declinul. U.S. Department of Labor a anuntat ca numarul cererilor initiale de somaj a crescut cu 2.000 in saptamana ce s-a terminat la 7 august, ajungand la 484.000. Rata somajului este in jur de 9.5%.

ABC vorbeste de sentimentul de disperare simtit de numerosi someri care-si cauta de luni de zile locuri dar munca dar mentioneza si "eforturile creative" ale unor americani aflati in cautare de slujbe.

De exemplu, o femeie din Bridgeport (Connecticut) a inchiriat un panou publicitar pe o sosea, anuntand ca-si cauta loc de munca, in timp ce alta si-a scris CV-ul direct pe tricou. O absolventa a Universitatii LaSalle si-a inmanat CV-urile in mijlocul unei intersectii aglomerate, iar un fost director al unei companii de piese auto din St. Paul (Minnesota), a mers pe strada purtand un panou pe care scria: "Am nevoie de o slujba - accept orice".

Vezi un material ABC despre piata muncii din SUA.