Cinci militari straini, dintre care doi britanici si doi americani, au fost ucisi in atacuri cu bomba ale talibanilor, in timp ce un alt soldat britanic a decedat intr-un accident, au anuntat sambata NATO si autoritatile britanice, citate de AFP.

Un militar britanic si unul american au pierit in doua incidente separate care au avut loc sambata, in timp doi alti soldati si-au pierdut viata vineri. Cei patru au fost ucisi dupa explozia unor dispozitive explozive - modul predilect de actiune al talibanilor, a precizat un purtator de cuvant al ISAF. Un alt soldat al NATO, a carui nationalitate nu a fost precizata, si-a pierdut viata intr-un atac distinct.

Un soldat britanic, membru al Royal Air Force, a decedat intr-un accident petrecut in timpul unei operatiuni de securizare a bazei Camp Bastion, din provincia meridionala Helmand. Se pare ca incidentul nu are nicio legatura cu insurectia islamista.

In total, 376 militari straini si-au pierdut viata in luptele din Afghanistan de la inceputul anului, potrivit site-ului independent icasualties.org. In 2009, au murit 520 de soldati.