Un grup de ofiteri americani de rang inalt se va intalni cu ofiterii nord-coreeni marti, in satul Panmunjom, situat in zona demilitarizata dintre Coreea de Sud si Coreea de Nord, conform Natiunilor Unite. Cele doua parti vor discuta despre cazul scufundarii navei de lupta sud-coreene de pe 26 martie, scrie CNN.

Statele Unite vor trimite un grup de colonei la intalnire, deoarece SUA este responsabila pentru fortele de securitate ONU aflate in Coreea. Phenianul a acceptat invitatia la dialog a ONU, intalnirea reprezentand un precursor pentru discutii la nivelul generalilor asupra incidentului care a sporit tensiunile din zona.

ONU a condamnat oficial scufundarea navei sud-coreene Cheonan, insa Coreea de Nord nu a fost invinuita direct pentru incident. Phenianul isi sustine in continuare nevinovatia in acest caz.

Zona demilitarizata a fost creata in 1953, conform prevederilor unui armistitiu care a interupt conflictul dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud, insa, oficial, razboiul nu s-a incheiat niciodata