Italienii care au depasit varsta de 80 de ani ar putea ramane fara permis de conducere auto. Autoritatile de la Roma analizeaza posibilitatea introducerii acestei masuri, in incercarea de a reduce numarul accidentelor, informeaza The Telegraph. Propunerea este motivata prin faptul ca reflexele octogenarilor sunt mai incete, iar acestia sunt mai putin atenti, comparativ cu soferii tineri.

Italia are una dintre cele mai ridicate rate ale mortalitatii provocate de accidentele rutiere din Europa, in 2009 inregistrandu-se peste 5.000 de astfel de decese.

"Trebuie sa ne gandim serios sa impunem o limita de varsta pentru conducatorii auto - un permis odata eliberat trebuie sa poata fi si retras", spune Mario Valducci, seful Comisiei pentru Transporturi din Parlamentul de la Roma.

Actuala legislatie italiana prevede ca permisul de conducere trebuie reinnoit la fiecare 10 ani pana la varsta de 50 de ani, la fiecare 5 ani de la 50 pana la 70 de ani si la fiecare 3 ani, dupa implinirea varstei de 70 de ani.