In capitala thailandeza, Bangkok, in mai putin de 24 de ore, 17 persoane au fost ucise si 150 ranite, potrivit serviciilor de prim-ajutor. Astfel bilantul victimelor in aceasta criza, declansata la mijlocul lunii martie se ridica la 40 de morti si peste 1.000 de raniti, informeaza agentiile internationale de stiri.

Printre raniti figureaza trei ziaristi: un fotoreporter al canalului thailandez Matichon, un cameraman canadian de la France 124 si un cameraman canalului thailandez al Voice TV.

Criza politica s-a adancit la inceputul saptamanii dupa ce "camasile rosii" au cerut inculparea vicepremierului Suthep Thaugsuban pe care-l considera vinovat pentru violentele produse la 10 aprilie, soldate cu 25 de morti si peste 800 de raniti.

Pus intr-o situatie dificila deorece nu a pus capat miscarii ai carei lideri au anuntat in urma cu zece zile ca nu accepta planul sau de combatere a crizei, premierul a anulat alegerile anticipate pe care voia sa le organizeze in noiembrie.

Pe fondul degradarii situatiei in capitala thailandeza, unde la inceputul lui aprilie a fost decretata stare de urgenta, Statele Unite si-au inchis ambasada.