Cel putin 32 de persoane au fost ranite, in urma ciocnirii a doua trenuri de pasageri in nord-vestul Turciei, informeaza Forbes.com. Una dintre victime se afla in stare grava dupa accidentul produs in provincia Kocaeli, situata la 100 km est de Istanbul, a declarat guvernatorul provinciei, Gökhan Sözer.

Accidentul s-a produs, dupa ce un tren care se deplasa dinspre Adapazari spre Istanbul a lovit violent o alta garnitura de tren, care circula in sens invers, pe aceeasi ruta. Autoritatile locale au declarat ca, la aceasta ora, toti pasagerii au fost evacuati iar majoritatea ranitilor a fost transportata de urgenta la un spital din apropierea locului producerii accidentului.

Guvernul Turciei dezvolta, in prezent, lucrari de imbunatatire a retelei feroviare, coplesita de defectiuni, trenuri slab echipate, piste deteriorate si o lipsa acuta a barierelor, la punctele de trecere rutiere.

Cel mai grav accident de acest gen, produs in Turcia s-a soldat cu moartea 37 de persoane si ranirea a altor 95 de pasageri, in 2004, la Ankara.