Cinci femei au fost ucise vineri la iesirea dintr-un centru spiritual din nordul Indiei, ca urmare a supraaglomerarii. Numarul mare de persoane, proasta organizare, dar si vremea rea au fost cauzele principale pentru aglomerarea creata pe drumul de iesire de la Sacha Dera, in statul Haryana, anunta CNN care nu ofera informatii suplimentare despre moartea celor cinci femei.

Aproximativ 60.000 de oameni ce au participat la ceremonia spirituala s-au inghesuit la miezul noptii pe drumul ingust, provocand moartea celor cinci femei, a declarat Yudhbir Singh Khayalia, comisarul districtului. Conform publicatiei online indiatoday.in, motivul ce a provocat busculada a fost decizia organizatorilor de a imparti cadouri la iesirea din centrul spiritual.

Mai multe incidente de acest gen au avut loc la mari evenimente religioase din India, cele mai dese cauze fiind multimile de oameni de nestapanit. Luna trecuta, 63 de persoane au fost ucise in imbulzeala de la un templu care oferea hrana gratuita, in statul Uttar Pradesh din nordul Indiei.