Natiunile Unite au lansat un site pentru a urmari modul in care vor fi folosite cele 9,9 miliarde de dolari promise de comunitatea internationala pentru reconstructia Haiti, dupa cutremurul devastator din 12 ianuarie. Potrivit unui comunicat dat publicitatii de ONU si preluat de France Presse, acest site are ca scop "garantarea utilizarii transparente si responsabile" a fondurilor promise cu ocazia conferintei donatorilor de la New York.

Sistemul urmareste modul in care sunt folosite fondurile, precum si realizarea diferitelor proiecte. De asemenea, acest site permite haitienilor sa isi traga la raspundere alesii.

La sfarsitul lunii martie, 138 de state si mai multe organizatii internationale s-au angajat sa contribuie la visteria statului Haiti cu 5,3 miliarde de dolari in urmatorii doi ani, suma totala pentru ajutorarea acestei tari fiind de 9,9 miliarde de dolari.

Seismul de la 12 ianuarie produs in Haiti a facut cel putin 220.000 de morti si a lasat peste 1,3 milioane de persoane fara case.