Mohammed al-Modadi, vice-consul al Ambasadei Qatarului la Washington, a fost arestat de politia americana, fiind acuzat ca ar fi incercat sa detoneze o bomba ascunsa in pantofi. El se afla intr-un avion care decolase de pe aeroportul national Ronald Reagan si care efectua o cursa intre Washington si Denever. Ulterior, autoritatile au anuntat ca nu au gasit niciun explozibil in pantofii diplomatului, care a incercat sa fumeze in avion.

Aparatul avea la bord 157 de pasageri si a ajuns fara probleme la destinatie, in urma dezordinii raportate la bord, informeaza Reuters.

CNN a transmis ca autoritatile nu au gasit niciun explozibil in pantofii barbatului din Qatar, care beneficiaza de imunitate diplomatica. Potrivit primelor informatii, ar fi fost vorba de o tentativa de a da foc unui pantof, insa indiciile aparute ulterior arata ca aceasta situatie a aparut in urma unor neintelegeri privind fumatul in timpul zborului: diplomatul a incercat sa-si aprinda o tigara in toaleta avionului, dar a facut si un comentariu "nepotrivit", anuntand ca are o bomba in pantof, in momentul in care a fost interogat, a declarat un oficial american.

Al-Modadi a fost retinut de catre "serifii aerului"prezenti la bordul avionului. Autoritatile au anuntat ca nu-l vor pune sub acuzare pe diplomatul din Qatar.