Judecatoria sectorului Centru din Chisinau a decis miercuri arestarea preventiva, pentru 15 zile, a lui Ion Perju, politistul suspectat de uciderea lui Valeriu Boboc, relateaza Unimedia.md. Valeriu Boboc, un tanar de 23 de ani, a murit in aprilie anul trecut, in timpul actiunilor de protest de la Chisinau, dupa ce a fost batut cu cruzime de politie.

Procurorii sectiei de exercitare a urmaririi penale in cauze exceptionale a Procuraturii Generale din Chisinau au retinut marti un colaborator al Comisariatului General de Politie, banuit de uciderea, la 8 aprilie 2009, a cetateanului Valeriu Boboc.

Procuratura il acuza pe Ion Perju de vatamare intentionata grava a integritatii corporale si sanatatii, care a provocat decesul lui Valeriu Boboc.

Judecatoria sectorului Centru a examinat demersul procurorului si a aplicat in privinta invinuitului masura preventiva sub forma de arest pentru 15 zile.

Procurorii au solicitat arestarea invinuitului pe o durata de 30 de zile si au anuntat ca vor contesta decizia de miercuri a judecatoriei.