Autoritatile din provincia argentiana Mendoza au aprobat aplicarea castrarii chimice in cazul violatorilor, dupa ce numarul agresiunilor sexuale in regiune a crescut considerabil anul trecut, relateaza CNN.

Autoritatile locale au convocat un comitet de experti medico-legali si cu ajutorul acestora au adoptat un decret care permite castrarea voluntara a celor care au savarsit delicte sexuale.

"Folosind un tratament medicamentos ce reduce dorinta sexuala si, totodata, un tratament psihologic adecvat, un violator poate fi reintrodus in societate fara a mai fi considerat o amenintare" a declarat guvernatorul provinciei Mendoza, Celso Jacque.

Deja, unsprezece persoane condamnate la inchisoare in provincia Mendoza, pentru abuzuri sexuale, au acceptat acest tratament, in schimbul reducerii pedepselor.

Membrii comitetului de experti au precizat ca procedura nu poate fi aplicata decat voluntar (cu acordul molestatorilor) pentru ca, in caz contrar, masura ar incalca legile internationale si Constitutia Argentinei.