Chinezul He Pingping, cel mai mic om din lume, a murit la varsta de 21 de ani, transmite DailyNews. Un purtator de cuvant al Guinness Book of World Records a declarat ca He Pingping, care masura doar 73 de centimetri, a murit la Roma, din cauza unei probleme cardiace.

Pingping se afla in Italia, unde urma sa participe la o emisiune televizata, in momentul in care s-a plans de dureri in piept.

"El a luminat vietile tuturor celor pe care i-a intalnit si a fost o inspiratie pentru orice om considerat diferit sau neobisnuit. A fost o persoana speciala. Avea asa un zambet minunat si o fire zburdalnica de care nu puteai sa nu te indragostesti", a declarat Craig Glenday, editor sef al Guinness Book of World Records.

He Pingping era originar din Wulanchabu (China) si suferea de nanism. In martie 2008, el a fost recunoscut oficial drept cel mai scund om din lume.

In ianuarie 2010, Pingping s-a intalnit la Istanbul cu cel mai inalt om din lume, turcul Sultan Kosen, 2,465 metri, in cadrul unui eveniment promotional organizat de Guiness Book. Sultan a afirmat atunci ca este mandru sa-i poata prezenta lui Pingping cartierele istorice ale Istanbulului.