Fiul presedintelui francez, Jean Sarkozy, a declarat joi seara la televiziune ca nu va incerca sa obtina in decembrie presedintia consiliului de administratie din cartierul parizian de afaceri La Defense, subiect aflat de doua saptamani in centrul unei vii polemici, transmite AFP.

”Voi fi candidat pentru un post in consiliul de administratie al EPAD (Agentia publica de amenajare a La Defense), dar daca voi fi ales nu voi incerca sa devin presedinte” al acestui organism public la 4 decembrie, a declarat Jean Sarkozy la postul de televiziune France 2.

”Nu vreau o victorie marcata de suspiciuni”, a adaugat el, dupa ce opozitia de stanga a denuntat un caz de „nepotism”.

La randul sau, Jean Sarkozy a denuntat „o veritabila campanie de manipulare si dezinformare” in jurul candidaturii sale, adaugand ca a renuntat din ratiune la tentativa sa. El a recunoscut ca s-a consultat cu Nicolas Sarkozy inainte de a lua aceasta decizie.

„Daca ma intrebati: „Ati vorbit cu presedintele? Nu. Am vorbit cu tatal meu? Da'', a spus el.

Jean Sarkozy, in varsta de 23 de ani, urmeaza sa fie desemnat vineri de grupul politic din care face parte, Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP), reprezentant in consiliul de administratie al agentiei publice care administreaza cartierul La Defense.

Subiectul a starnit vii poplemici in ultimele doua saptamani. In timp ce opozitia a acuzat nepotismul, membri marcanti ai Uniunii pentru miscarea populara, condusa de Sarkozy, afirma ca presedintele a mers mult prea departe numindu-l pe Jean, student in anul trei, in fruntea agentiei publice care gestioneaza La Defense, cartierul de afaceri din vestul Parisului.