Un barbat care a ucis trei femei si a ranit alte noua persoane intr-un centru de gimnastica din statul Pennsylvania si-a lasat averea de 225.000 de dolari Universitatii din Pittsburgh, informeaza AP. Pe 4 august, George Sodini a intrat intr-un centru de gimnastica din Bridgeville, in apropiere de Pittsburgh, a stins lumina si a inceput sa traga. Trei femei au murit pe loc. Atacatorul s-a sinucis.

Executorul judecatoresc Michael Sodini, care este fratele atacatorului, a depus la tribunal actele prin care solicita ca averea asasinului sa revina institutiei de invatamant.

Un expert in chestiuni juridice a afirmat insa ca solicitarea este controversata, deoarece averea lui Sodini va fi cel mai probabil folosita la plata despagubirilor, in cazul existentei unor procese.

Un purtator de cuvant al Universitatii a precizat, de asemenea, ca nu e sigur ca institutia de invatamant ar accepta acesti bani.

Sodini a absolvit Universitatea din Pittsburgh in 1992, cu o licenta in computere. El a lucrat ca analist de sistem la o firma de avocatura din oras pana in 1999.