Cotidianul spaniol El Pais a publicat vineri mai multe fotografii surprinse la resedinta premierului italian Silvio Berlusconi; intr-una dintre acestea, sustine cotidianul, protagonist ar fi fostul premier ceh Mirek Topolanek, complet gol. Acesta dezminte formal ca este vorba despre el: "Eu sunt in fotografie, dar ea a fost modificata, aceasta imagine nu este autentica", le-a declarat liderul liberal jurnalistilor veniti sa il astepte la intrarea intr-un birou de vot, relateaza site-ul aktualne.cz.

"Este o ingerinta absoluta in viata mea privata. In plus, insist asupra faptului ca nu este nimic compromitator in aceasta imagine. Era o vacanta privata intr-un loc privat", a explicat Topolanek.

In opinia sa, publicarea fotografiilor in paginile cotidianului de stanga El Pais este o manevra politica legata de alegerile europene. "Nu stiam ca aceste alegeri sunt atat de importante pentru socialistii europeni ca sa recurga la astfel de atacuri ridicole si astfel de manipulari", a declarat fostul premier.

Justitia italiana ordonase confiscarea fotografiilor

Imaginile de la vila lui Berlusconi din Sardinia au fost surprinse de fotograful Antonello Zappadu, cu prilejul unei petreceri private, la care a participat si Noemi Letizia, o tanara in varsta de 18 ani, din cauza careia sotia lui Berlusconi si-a anuntat divortul.

Sambata trecuta, Parchetul din Roma a dispus confiscarea fotografiilor. Prezent la Bari cu prilejul unei reuniuni electorale, Il Cavaliere a profitat de moment pentru a denunta exploatarea mediatica a acestui scandal. "Nimeni nu poate accepta ca din afara casei sale, un fotograf privat sa faca fotografii in interiorul ei. Cliseele contravin oricarui drept la viata privata. Acest drept la viata privata si la confidentialitate sunt libertati fundamentale", a declarat Silvio Berlusconi, citat de AFP.