Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat ca "Holocaustul este pentru Occident calcaiul lui Ahile si cea mai mare slabiciune" a sa, informeaza Haaretz. Liderul iranian a facut aceste declaratii la un post de radio din Teheran.

"Nu ne vom preda niciodata puterilor agresive, iar cei care care cred ca vom face vreun compromis si vom ceda presiunii Occidentului si razboiului psihologic se inseala amarnic", a declarat Ahmadinejad.

Haaretz noteaza ca Ahmadinejad a fost criticat de cei trei rivali ai sai la alegerile prezidentiale din 12 iunie - Mir-Hossein Moussavi, Mehdi Karroubi si Mohsen Rezaei - deoarece a impins Iranul spre izolarea internationala prin politica sa externa "aventuroasa". Acestia critica, in special, atitudinea sa in dosarul nuclear dar si declaratiile dure la adresa Israelului.

"Occidentul s-a folosit de problema Holocaustului pentru a expune o inocenta ipocrita si pentru a asupri alte natiuni, dar eu am atacat in mod efectiv acest punct slab al Occidentului. Unde este aventurismul acestei politici?", s-a intrebat Ahmadinejad.

Liderul de la Teheran a fost criticat, in ultimii ani, pentru declaratiile sale legate de eliminarea Israelului, relocarea statului evreu in Europa sau SUA si negarea dimensiunilor Holocaustului.