Rusia a expulzat doi diplomati canadieni care lucreaza pentru biroul NATO din Moscova, ca raspuns la "gestul neprietenesc" al Aliantei, informeaza BBC. Saptamana trecuta, NATO a expulzat doi diplomati rusi din Bruxelles, dupa un scandal de spionaj recent in care a fost implicat un oficial estonian.

Ambasadorul canadian la Moscova, Ralph Lysyshyn, a fost chemat la Ministerul rus de Externe unde i s-a comunicat ca Rusia " a fost fortata sa ia aceasta decizie" de "gestul neprietenesc al Alientei Nord-Atlantice".

Cei doi diplomati canadieni exlpulzati sunt directorul biroului de informare al NATO din capitala rusa si adjunctul sau.

Partea canadiana a declarat ca decizia Moscovei este "contraproductiva".

NATO a expulzat saptamana trecuta doi diplomati rusi din Bruxelles, ca raspuns la un scandal de spionaj recent in care a fost implicat un oficial estonian.

In februarie, un fost oficial din Ministerul estonian al Apararii, care a fost gasit vinovat intr-un caz de spionaj, a fost condamnat la 12 ani si jumatate de inchisoare. Herman Simm a pledat vinovat la acuzatiile ca a vandut secrete NATO catre Rusia.

Fost sef al securitatii din minister, Simm a fost gasit vinovat ca a vandut Rusiei peste 3.000 de documente secrete, pentru care a primit 106.000 de dolari. Oficiali de la Kremlin au negat implicarea Rusiei in acest caz.

Tensiunile dintre Rusia si NATO intervin in contextul in care, miercuri, 1000 de soldati din 18 state membre ale Aliantei au inceput manevre militare in Georgia, lucru criticat de Moscova.