Departamentul de Stat al SUA a inclus statul Texas intr-o lista a tarilor straine vizitate de catre sefa diplomatiei americane, Hillary Clinton. Eroarea, observata de bloggerii de la thinkprogress.com, intervine intr-o perioada in care mai multi politicieni si cetateni din Texas au sugerat ca statul lor ar putea sa se separe de Statele Unite.

Site-ul Departamentului de Stat a oferit o lista a tarilor vizitate de catre Clinton de la preluarea mandatului, incluzand Olanda, Franta, Germania, Japonia si China, dar si Texas, unde a fost prezenta la 27 martie.

Eroarea a fost intre timp corectata.

Joi, guvernatorul Rick Perry a declarat ca statul Texas s-a saturat de politicile de taxe ale guvernului federal si ar putea sa se separe de SUA.

Perry a declarat in fata reporterilor ca "nu exista motive" pentru a desfiinta "aceasta uniune minunata" si nu militeaza pentru acest lucru, insa "daca cei din Washington continua sa-si poarte nasurile pe nas in fata americanilor, cine stie ce s-ar putea intampla".

"Texasul este un loc unic. Cand am intrat in Uniune, in 1845, una dintre conditii a fost ca o vom putea parasi daca decidem asta", a afirmat Perry, in timp ce manifestantii la un protest impotriva politicilor fiscale ale Administratiei Obama strigau "Secesiune!" si agitau pancarte prin care solicitau separarea de SUA.

La inceputul lunii martie, actorul si expertul in arte martiale Chuck Norris a afirmat ca va candida la presedintia statului liber Texas si a indemnat gruparile de dreapta din SUA sa se uneasca pentru "a salva natiunea".