Alfie Patten, un baietel de 13 ani din Marea Britanie, a devenit tata dupa ce, in urma cu patru zile, prietena lui Chantelle Steadman, in varsta de 15 ani, a nascut o fetita de 3,600 kg, pe nume Maisie Roxanne, relateaza cotidianul The Sun.

Desi, la doar 1,21 m inaltime, arata mai degraba de opt ani si nici nu stie foarte bine cat costa scutecele pentru noul-nascut, Alfie declara ca este hotarat sa fie un tata bun, cu toate ca nu are suficiente resurse financiare: "Nu m-am gandit cum il vom intretine. Eu nu prea primesc bani de buzunar. Tatal meu imi mai da uneori cate 10 lire".

El a povestit jurnalistilor de la The Sun cum el si prietena lui au decis sa pastreze copilul. "M-am gandit ca ar fi bine sa avem un copil", a spus Alfie, cu o voce sfioasa. "Cand a aflat mama am crezut ca o sa am probleme. Ne doream copilul, dar eram ingrijorati de reactia celor din jur", a adaugat tanarul tatic.

Dennis, tatal lui Alfie, spune ca fiul sau nu realizeaza inca ce inseamna sa ai un copil, dar pare a fi sincer interesat sa fie un tata devotat si responsabil.

Micuta Maisie a fost conceputa dupa o singura noapte de sex neprotejat, iar cei doi au descoperit sarcina in cea de-a 12-a saptamana si au tinut totul secret inca sase saptamani pana cand mama lui Chantelle a devenit suspicioasa in privinta cresterii in greutate a fetei.

Tanara mama si copilul au fost externati joi si vor locui cu parintii fetei, intr-o locuinta sociala din Eastbourne. Alfie are voie sa petreaca destul de mult timp langa fiica si prietena sa, si chiar sa ramana cateodata peste noapte in casa familiei adolescentei.