In volumul "O femeie verticala", lansat joi, fosta candidata la alegerile prezidentiale, Segolene Royal, il descrie pe actualul sef al statului francez drept un "mic hoinar", "cabotin", "fara religie si morala", informeaza telegraph.co.uk.

"Ceea ce ma deranjeaza la el este amoralitatea lui. Am impresia ca ilustreaza foarte bine expresia fara religie si morala", scrie fosta adversara a lui Sarkozy. "Nu ascunde aviditatea pe care o are, bulimia lui fata de bani, de senzualitate, de placere. Prezinta o forma de cinism impinsa la extrem, ca o provocare permanenta, cea a unui adolescent care ar vrea sa epateze Pamantul intreg. (...) Doar ca este sef de stat".

"Cand m-a primit la Elysee sa vorbim despre Europa", mai noteaza Royal, "mi s-a parut la fel de mediocru in comportamentul lui. Nu avea anvergura, tinuta, forta, fair-play. Era acolo, dand din maini, oferindu-mi ciocolata pentru a ma face sa vorbesc despre despartirea de Francois Hollande, pentru a mai da in niste ziaristi, pentru a-si etala ceasul si ca sa-mi spuna ca se afla acolo, dar ca ar fi putut sa fie in alta parte sa faca bani."

Desi are o "forta vitala impresionanta", Sarkozy este "un adevarat cabotin. Searbad, este cuvantul pe care l-as folosi. Un mic hoinar fericit ca se joaca cu jucariile lui noi. Cu mica lui stea de serif si cu pistolul din plastic, deghizat in cow-boy (...) a urcat pe cel mai mare cal si a castigat locul intai", afirma Royal.

Volumul "O femeie verticala" reuneste o serie de interviuri acordate jurnalistei Francoise Degois. Saptamanalul Le Nouvel Observateur a publicat fragmente in avanpremiera lansarii.