Presedintele George W. Bush a declarat sambata ca actuala criza financiara necesita un raspuns coordonat la nivel global, iar principalele tari industrializate vor colabora pentru o solutie cat mai rapida. Totusi, liderul american a avertizat ca situatia nu va putea fi remediata peste noapte.

"Cu totii recunoastem ca aceasta este o criza mondiala grava, prin urmare, se cere un raspuns serios la nivel global", a declarat seful de la Casa Alba, citat de NewsIn.

Din G7 fac parte Statele Unite, Germania, Franta, Japonia, Canada, Marea Britanie si Italia.

Piata creditelor a inceput sa fie din ce in ce mai afectata dupa prabusirea pietei imobiliare din Statele Unite de anul trecut, ceea ce a determinat caderea burselor in intreaga lume si a obligat administratia Bush sa ia masuri fara precedent pentru a salva sistemul financiar american.

Declaratiile au fost facute dupa intalnirea de la Casa Alba cu ministrii de finante ai celor sapte state puternic industrializate din G7.

Vineri, ministrii de finante au convenit sa actioneze pentru a debloca creditele, a sustine eforturile bancilor de a scoate bani si de a revitaliza piata ipotecara. Ulterior, secretarul american al apararii, Henry Paulson, a declarat ca administratia Bush va face presiuni in continuare pentru implementarea planurilor guvernului de a cumpara actiuni din institutiile financiare private.