Un american din Florida a provocat controverse in Statele Unite dupa ce a afisat pe panouri publicitare imaginea Turnurilor Gemene de la World Trade Center, in flacari dupa ce fusesera atacate de teroristi, insotita de cuvintele "Va rog sa nu votati pentru un democrat", transmiteFoxNews.com.

Imaginea contine, de asemenea, adresa unei pagini de internet, www.TheRepublicanSong.com, unde poate fi vizionat un clip al unei piese compuse si interpretate de creatorul reclamei, omul de afaceri Mike Meehan.

Democratii au afirmat ca panoul este o insulta la adresa memoriei celor care au murit in atentatele din 11 septembrie 2001 si au cerut ca afisele sa fie indepartate. "Afisele sunt ofensatoare. Ele folosesc tragedia pentru scopuri politice si personale", a afirmat presedintele filialei din Orange County a Partidului Democrat, Bill Robinson.

Meehan se apara sustinand ca cei ucisi in atentate sunt uitati din cauza luptei electorale. "Nu fac altceva decat sa-mi exercit libertatea de expresie, Primul Amendament", a afirmat omul de afaceri. Mike Meehan afirma ca imaginea turnurilor este un avertisment ca terorismul este raspandit si in afara Irakului si a Afganistanului. "Cred sincer ca teroristii sunt de fapt in legatura si implicati in deturnare - pretul ridicat la petrol", a afirmat americanul.

FoxNews.com precizeaza ca acesta nu este singurul afis realizat de adversarii lui Barack Obama pentru a-si face cunoscute optiunile politice. Un panou aflat in Mandville (Louisiana) contine sloganul: "Un platitor de taxe care voteaza pentru Barack Obama este ca un pui de gaina care voteaza pentru Colonelul Sanders", facand aluzie la Harland David Sanders, fondatorul restaurantelor Kentucky Fried Chicken.