Fostul presedinte american, Bill Clinton, sugereaza intr-un interviu acordat revistei People ca fiica sa, Chelsea, ar putea candida in viitor pentru Casa Alba.

"Daca m-ati fi intrebat inainte de alegerile din Iowa daca Chelsea ar candida pentru presedintie, as fi spus: Nici nu se pune problema. Este prea alergica la acest lucru. S-a dovedit insa ca este foarte buna la asta", a afirmat fostul lider de la Casa Alba. Bill Clinton se refera la episodul pierderii alegerilor din Iowa de catre Hillary Clinton si afirma ca acest lucru s-a datorat lipsei de sustinere a tinerilor. "Chelsea si-a dat seama ca mama sa a pierdut Iowa din cauza alegatorilor tineri. A fost foarte trista si s-a dus la patronul ei spunandu-i ca trebuie sa plece sa o ajute pe mama sa", a precizat Bill Clinton.

Fostul presedinte se refera la rolul lui Chelsea in campania electorala si considera ca acesta este "cel de-al doilea lucru bun", din ultimele luni. "Primul este abilitatea lui Hillary Clinton de a infrunta toate esecurile cu care s-a confruntat in campanie", sustine Bill Clinton. Declaratiile fostului lider de la Washington l-au facut, de altfel, pe unul dintre analistii postului de televiziune ABC sa afirme ca: "Poate ca, pana la urma, va exista o Doamna presedinte Clinton la Casa Alba. Insa nu senatorul de New York, ci fosta Prima Fiica a SUA, Chelsea Clinton."

Analistii sustin ca sugestiile lui Bill Clinton legate de o eventuala candidatura a lui Chelsea par sa pregateasca pierderea nominalizarii de catre Hillary la alegerile din acest an, dar si o posibila revenire, peste ani, a familiei Clinton la Casa Alba. In acest moment, fosta Prima Doamna a SUA se bucura de sustinerea a 1.775 de delegati, in timp ce Barack Obama are sprijinul a 1.956 de delegati democrati si se apropie de cei 2.025 de delegati necesari pentru a deveni candidatul partidului la alegerile prezidentiale.

Lui Obama nu-i mai lipsesc decat voturile a mai putin de 70 de delegati pentru a obtine investitura democrata, potrivit RealClearPolitics. Hillary Clinton a promis insa ca va continua cursa electorala, in ciuda faptului ca pare sa nu obtina sprijinul, atat de necesar, al superdelegatilor.