Comandantii militari americani pregatesc planurile in vederea aplicarii de "lovituri punctuale" impotriva unei tabere de pregatire a combatantilor irakieni de pe teritoriul Iranului, sustin serviciile de informatii citate de publicatia The Times.

Pentagonul va pune in aplicare aceste planuri daca Garda Republicana din Iran isi continua politica de destabilizare a Irakului.

O sursa din serviciile de informatii sustine ca SUA devin din ce in ce mai nemultumite de implicarea fortelor speciale Quds iraniene in Irak, prin pregatirea militantiilor siiti si introducerea de armament in tara vecina.

Comandantii militari americani sunt ingrijorati de implicarea iraniana in Irak si nu doresc ca recentele succese ale fortelor internationale si irakiene in Bagdad si Basra sa fie rasturnate de catre iranieni. "Daca situatia in Basra revine la ceea ce a fost initial, e de asteptat ca America sa dea vina pe Iran si sa atace o tabara de antrenament de langa granita, in Khuzestan", a afirmat sursa citata.

Comandantii americani se opun unui atac asupra fabricilor nucleare ale Iranului, insa sustin ideea ca bombardarea unei tabere a militantiilor siiti va transmite un mesaj puternic regimului de la Teheran.

Noile planuri americane par sa fie in ton cu atitudinea beligeranta a unor membri ai Administratiei de la Washington, in special a vicepresedintelui Dick Cheney, care a sustinut mereu necesitatea unui atac impotriva facilitatilor nucleare iraniene.

SUA isi intareste prezenta in Golful Persic

Canalul CBS anuntat saptamana trecuta ca un alt doilea portavion american a fost dislocat in Golful Persic, in timp ce Pentagonul a ordonat comandantilor militari sa puna la punct planuri de atac impotriva Iranului.

Potrivit canalului de televiziune, solicitarea Pentagonului a intervenit in urma "cresterii rolului ostil" pe care regimul de la Teheran il joaca in Irak, in special prin livrarea de arme catre rebelii ce lupta impotriva fortelor americane. Printre tintele ce vor fi vizate de loviturile americane sunt, sustine CBS, fabricile de armament, cazarmi ale Garzii revolutionare si ale Fortei Quds, care dirijeaza atacurile din Irak.

Hillary Clinton a avertizat Iranul

Candidata la investitura democrata Hillary Clinton a amenintat recent ca, daca va castiga cursa pentru Casa Alba din luna noiembrie, va "sterge de pe harta" Iranul, in cazul in care aceasta tara va lansa un atac nuclear asupra Israelului.

"Vreau ca iranienii sa stie ca daca voi fi presedinte, voi ataca Iranul", a raspuns ea pentru postul de televiziune ABC News, intrebata fiind ce va face in cazul unui atac nuclear din partea Teheranului asupra Israelului.