Astazi se implineste un an de la misterioasa disparitie a lui Madeleine McCann, micuta britanica in varsta de 3 ani ce a disparut in timp ce se afla cu familia in vacanta, in Portugalia. In ciuda anchetei de amploare si a mediatizarii intense a cazului, nici pana astazi nu se stie daca micuta mai este sau nu in viata. In acest caz sunt anchetati inclusiv parintii fetitei, Kate si Gerry Mccann. Atat in Portugalia, cat si in Marea Britanie s-au tinut, in aceasta seara, ceremonii religioase cu ocazia implinirii unui an de la disparitia micutei Madeleine, anunta Antena 3.

Parintii au facut mai multe apeluri la televizor pentru ca cineva sa le ofere informatii despre fiica lor. Cazul a fost extrem de mediatizat inca de la inceput. S-au facut zeci de scenarii: fie ca Maddie a fost rapita si ucisa, fie ca a fost racolata de o retea de pedofilie.

in septembrie, anul trecut, parintii fetei au fost declarati oficial suspecti, in acest caz, dupa ce anchetatorii portughezi au emis ipoteza ca Madeleine ar fi fost ucisa de cei doi soti. Imediat dupa audieri, Kate si Gerry McCann au parasit Portugalia si s-au intors in Marea Britanie.

Nici unul dintre scenarii nu a putut fi insa probat pentru ca nici acum, la un an de la disparitie, nu a fost decoperit cadavrul copilei sau vreo pista care sa duca la vreuna din ipoteze. Acum, parintii fac din nou apel la opinia publica pentru a-i ajuta sa-si gaseasca fiica.

Ei cred ca un barbat, pe care mai multi martori l-ar fi vazut in apropierea camerei unde dormea fetita, este responsabil de rapire. „A fost un barbat, in Praia da Luz, care a luat-o pe Madeleine, pe 3 mai 2007 si cineva trebuie sa stie ceva. E fiica noastra si ne este extrem de draga si trebuie sa facem ceva, ne trebuie informatii despre ea. Cred ca orice parinte intelege prin ce trecem”, a afirmat Kate McCann.