Un nou sondaj de opinie indica faptul ca George W. Bush este cel mai nepopular presedinte din istoria Americii, transmite CNN.

Potrivit anchetei de opinie, 71% dintre americani contesta modul in care Bush isi desfasoara activitatea de lider al Administratiei. "Niciun presedinte nu a avut o cota de dezaprobare mai mare intr-un sondaj CNN sau Gallup; de fapt, acum este prima data cand rata de nepopularitate trece de 70%", a afirmat directorul de sondaje al CNN, Keating Holland.

Cota de popularitate a lui Bush este in prezent de 28%, cu doar cateva procente mai ridicata fata de cele inregistrate de Harry Truman (22%) si Richard Nixon (24%). "Chiar si acesti presedinti nu au avut o cota de nepopularitate de 70 de procente", a precizat Holland.

"Este mai nepopular decat Richard Nixon inainte sa demisioneze din functia de presedinte, in august 1974", a afirmat analistul CNN Bill Schneider.

Sondajul de opinie dezvaluie, de asemenea, ca 30% dintre americani sprijina razboiul din Irak, in timp ce 68% i se opun. Este cea mai scazuta rata de sprijin pentru conflictul din Golful Persic inregistrata de la inceputul ostilitatiilor, din 2003, pana astazi.

"Americanii devin din ce in ce mai pesimisti in legatura cu razboiul", a afirmat Holland. In ianuarie, aproape jumatate dintre americani considerau ca razboiul se indreapta in directia buna. Astazi, acest numar a scazut la 39%, a declarat analistul.

Potrivit CNN, cauzele principale pentru care cota de popularitate a lui Bush e atat de scazuta sunt razboiul din Irak si starea economiei americane.