Coalitia de centru-dreapta condusa de magnatul Silvio Berlusconi, a castigat alegerile generale anticipate din Italia.

Coalitia lui Berlusconi va avea 340 de locuri din 617 in Camera Deputatilor, potrivit rezultatelor oficiale anuntate marti si citate de presa italiana.

Stanga, condusa de fostul comunist Walter Veltroni, a obtinut doar 239 de mandate.

Coalitia Poporul Libertatii - Liga Nord a obtinut o majoritate confortabila, atat in Senat cat si in Camera Deputatilor. Mai precis - 47,31% din voturi la Senat si 46,79% la Camera Deputatilor, scria Corriere della Sera in editia online, citand rezultate partiale.

Silvio Berlusconi devine, astfel, pentru a treia oara premierul Italiei. Berlusconi a declarat ca are o mare satisfactie ca atat de multa lume a avut incredere in el. Noul premier a anuntat ca are deja in minte componenta guvernului care va conduce Italia. Acesta ar urma sa aiba 12 ministri, inclusiv 4 femei, mai scrie sursa citata.

Liderul Partidului Democrat, Walter Veltroni, care a fost primarul Romei timp de sapte ani, si-a recunoscut infrangerea.

Guvernul condus de mogulul media va fi al 62-lea din Italia, dupa al-II-lea Razboi Mondial.

Liderul de centru –dreapta, Silvio Berlusconi, in varsta de 71 de ani, a declarat ca urmeaza luni grele si ca este gata sa colaboreze cu opozitia pentru a face reformele economice de care Italia are atat de multa nevoie, transmite BBC.