Akayed Ullah, care a detonat, luni, o bomba artizanala, in apropiere de terminalul autogarii Port Authority, din New York, ranind patru persoane, printre care si el, a fost acuzat, marti, de amenintare terorista, sprijinirea unui act terorist si posesie ilegala de arma, relateaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Akayed Ullah, in varsta de 27 de ani si originar din Bangladesh, a ales terminalul autograrii Port Authority, datorita afiselor de Craciun.

Tanarul ar fi spus politistilor ca a fost inspirat de atacurile teroriste de Craciun din Europa si ca a fost motivat in actiunea sa de atacurile americanilor asupra membrilor Statului islamic din Siria si de pretutindeni.

Fostul sef al NYPD, Bill Bratton, a declarat la televiziunea MSNBC ca a fost informat ca suspectul era originar din Bangladesh si a actionat in numele gruparii jihadiste Stat Islamic (SI)

Potrivit CNN, atacatorul ar fi spus ca unul dintre motivele atacului este si faptul ca Israelul a lovit Fasia Gaza, dupa atacul cu racheta de vineri.

Seful politiei din Bangladesh a afirmat luni seara ca Ullah nu are un trecut infractional in tara sa, pe care a vizitat-o ultima data in luna septembrie. Akayed Ullah traia alaturi de mama, sora si doi frati ai sai in Brooklyn si detinea un permis de sedere in SUA, a precizat consulul general al Bangladeshului la New York, Shameem Ahsan, scrie Agerpres, citand Reuters.

Anchetatorii din Bangladesh au interogat-o pe sotia sa din Bangladesh. Potrivit anchetatorilor, el si sotia lui au un baietel in varsta de sase luni.

Cei doi s-au casatorit acum doi ani, iar sotia sa locuieste in Dhaka.

Bangladeshul a condamnat ferm atacul, subliniind ca "un terorist este un terorist indiferent de religia sau etnia sa si trebuie sa fie adus in fata justitiei".

In dimineata zilei atacului, Ullah a scris pe pagina sa de facebook :”Trump, ai esuat in a-ti proteja natiunea”.

De asemenea, pe pasaportul acestuia, care a fost recuperat din locuinta sa, erau scrise diferite notite, inclusiv “O America, mori in furia ta”.