Presedintele american, Donald Trump, a chemat luni, la cateva ore dupa atentatul de la New York, soldat cu trei raniti, la reformarea unui sistem de imigrare "lax" care "permite prea multor oameni periculosi" sa intre in Statele Unite, transmite AFP.

Subliniind ca barbatul arestat in acest caz a ajuns in SUA gratie unui sistem de "migratii in lant", liderul de la Casa Alba a apreciat ca acest lucru este "incompatibil cu securitatea nationala". "Migratiile in lant", termen popular in randul conservatorilor anti-imigratie, desemneaza cazurile imigrantilor legali care reusesc sa ajunga in Statele Unite ca urmare a sustinerii primite din partea membrilor de familie emigrati anterior, in special frati, surori sau copii, potrivit Agerpres.

O explozie a avut loc luni dimineata in plin centru al New Yorkului, la o ora de varf, ranind patru persoane, scrie AFP. Politia a precizat ca suspectul care s-a aflat la originea acestui incident a fost arestat.

UPDATE Politia a dezvaluit identitatea suspectului: Akayed Ullah, in varsta de 27 de ani. Acesta purta asupra lui un dispozitiv exploziv "rudimentar". Primarul New Yorkului a declarat ca a fost vorba de "o tentativa de atentat terorist".

Explozia, care pare sa fi fost cea a unei bombe artizanale, a avut loc cu putin inainte de ora locala 08,00 dimineata (13,00 GMT) in apropiere de terminalul autogarii Port Authority, un loc foarte frecventat la aceasta ora.

Viata niciuneia dintre persoanele ranite nu este in pericol.

Autogara a fost rapid evacuata si cartierul inchis.