Ministrul Justiei din Germania, Heiko Maas, a sustinut ca atitudinile antisemite nu isi au locul in Germania si ca "ele sunt un atac asupra tuturor". Aceasta afirmatie a fost facuta in contextul in care protestatarii, maniati de decizia lui Donald Trump de a recunoastre ca Ierusalimul este capitala Israelului, au ars steaguri ale Israelului in Berlin, potrivitReuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sute de oameni s-au adunat in fata ambasadei Statelor Unite, din Berlin, pentru a protesta impotriva deciziei lui Donald Trump. In timpul protestului, zece persoane au fost retinute si au fost date 12 acuzatii penale, inclusiv pentru arderea steagului israelian.

"Orice tip de antisemitism este un atac asupra tuturor. Antisemitismul nu ar trebui sa mai fie permis niciodata in societate", a afirmat Maas. Cine a intreprins astfel de actiuni, "s-a pozitionat nu doar impotriva Israelului, ci a constitutiei Germaniei", a mai spus acesta.

Antisemitismul ramane o problema delicata in Germania, la mai mult de 70 de ani de cand s-a sfarsit Holocaustul, eveniment care a dus la moartea a mai mult de sase milioane de evrei.

Germania se considera unul dintre cei mai apropiati aliati ai Israelului, iar actiunea protestatarilor ar putea pune in primejdie intelegerile intre cele doua state.