Silvio Berlusconi a obtinut joi revizuirea unei decizii privind pensia alimentara pentru fosta sa sotie Veronica Lario, care trebuie sa-i dea inapoi circa 60 de milioane de euro pe care i-a incasat pana acum, scrie AFP.

Silvio Berlusconi (foto arhiva)Foto: Agerpres/Xinhua

Cei doi au divortat in februarie 2014, dupa o lunga disputa juridica, iar pensia alimentara a fost fixata initial la 3 milioane de euro lunar pentru a fi redusa ulterior la 1,4 milioane.

Joi, un tribunal din Milano sesizat de magnatul presei a anulat in totalitate aceasta pensie, afirmand ca fosta sotie este suficient de bogata pentru a se intretine, cu un capital de 16 milioane de euro, bijuterii de familie si o editura, arata presa italiana.

In mai, Curtea italiana de casatie a stabilit ca pensia alimentara nu e destinata sa garanteze acelasi standard de viata ca in perioada casiniciei si nu poate fi acordata daca daca fosta sotie nu are suficiente mijloace de trai.

Veronica Lario, 61 de ani, a cerut divortul in mai 2009, afirmand, intr-o scrisoare trimisa presei, ca nu poate ramane alaturi de "un barbat care frecventeaza minore".

Ea facea aluzie la participarea lui Berlusconi la ziua de nastere a unei napolitane de 18 ani, cu doi ani inainte de izbucnirea scandalului petrecerilor "bunga-bunga" cu - foarte - tanara Karima El-Mahroug, denumita Ruby.

Condamnat in 2013 in acest dosar, Berlusconi a fost achitat in 2015. Acum este insa judecat pentru mituirea martorilor, dupa ce ar fi oferit peste 10 milioane de euro cadouri lui Ruby si altor tinere femei.

In ciuda tuturor acestor scandaluri, coalitia de dreapta pe care o sustine miliardarul de 81 de ani a castigat o victorie neta in recentele alegeri regionale din Sicilia si, chiar daca nu poate fi inca ales dupa o condamnare pentru frauda fiscala, vrea sa isi conduca partidul Forza Italia la alegerile parlamentare din 2018.