Sefa guvernului polonez, Beata Szydlo, l-a indemnat pe presedintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, sa "nu uite de unde a venit", apreciind ca atat el cat si comisarul european pentru piata interna, conationala sa Elzbieta Bienkowska, "au inceput sa se simta mai europeni decat toti ceilalti", relateaza vineri agentia PAP, citata de Agerpres.

Beata SzydloFoto: Flickr / Kancelaria Premiera

"Am impresia ca par sa fi inceput sa se simta mai europeni decat toti ceilalti europeni", a spus premierul polonez intr-un interviu acordat publicatiei Polska The Times, rugata sa evalueze cooperarea cu cei doi inalti responsabili de origine poloneza de la Bruxelles.

"In mod naiv, au incurajat viziunea unei Uniuni Europene ca o comunitate universala care are grija de toata lumea in mod egal. Dar sa fim realisti. Nu este cazul", a subliniat Beata Szydlo.

Ea a adaugat ca politicieni din alte tari europene "isi indeplinesc mandatul fara a uita niciun moment de unde vin" si si-a exprimat dorinta ca si "Donald Tusk sa-si aduca aminte de unde vine".

Premierul polonez a mentionat pe de alta parte, legat de criza migratiei, ca partide cu "puternica orientare eurosceptica isi intaresc pozitia in numeroase tari ca rezultat al acestei crize".

In acelasi timp, ea a avertizat ca "nu ne putem preface ca teroristii nu profita de valul de migratie" si a punctat ca "terorismul in Europa este real, la fel ca dificultatile intampinate in asimilarea unor grupuri culturale foarte variate".